Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от Продължаваме промяната, защото

...
Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от Продължаваме промяната, защото
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие

" Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от " Продължаваме промяната ", тъй като те самите по този начин се дефинират, пазарят към този момент 10 дни депутати. Кога петима, по кое време един. Твърде евентуално е до деня на вота на съмнение, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине. ".

Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ, някогашен министър на енергетиката. 

Той изрече мнение, че депутатите от " ИТН " не са определени да влязат в Народното събрание поради себе си, а поради водача на партията им - Слави Трифонов.

" Ситуацията в страната е толкоз тежка, че не виждам различен излаз, с изключение на избори. Причината не е единствено, че ситуацията е нетърпимо и този кабинет би трябвало да падне, а и това, че не виждам каква настройка би могла да се направи в този парламент за друго болшинство. При всяка друга композиция и " Възраждане би трябвало да е в ръководството ", а ние ценностно се разминаваме прекомерно доста с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за Европейски Съюз, които пред нас не стоят и в никакъв случай не са стояли. Ако Има Такъв Народ не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем избор на съмнение, тъй като няма нито едно свалено държавно управление, свалено с избор на съмнение ".

Добрев разяснява, че не е правилно, че петролът е поскъпнал поради международните цени, тъй като българската рафинерия не употребява сорта Брент, а уралски петрол. Според него в цената на уралския нефт за последната година няма промени:

" Средната цена на уралския петрол за месец май е 78 $. Не единствено, че няма нарастване, има понижение. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме на ниска цена съветски нефт, за което се бори вицепремиерът, а плащаме безценен американски Брент?.... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този интервал скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на с " Лукойл ". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев върви в Европейската комисия и лобира " Лукойл " да купува съветски уралски петрол. Това бих го схванал, в случай че по бензиностанциите горивото беше 2,20 лв.. Тогава ще кажем, че той пази националния интерес. Само че ние купуваме на ниска цена уралски петрол, а плащаме като за безценен Брент ".

разяснява и тематиката за предложението на Френското председателство на Европейски Съюз за ветото на Северна Македония.

" Имаме подписан контракт през 2017 година, който не се съблюдава. Докато не се извърши този контракт, не виждаме какви взаимни отстъпки могат да се вършат ", сподели той.

Добрев се съгласи с думите на президента, че това, което прави, е безконтролно, тъй като е " министър председател, а не пощальон "

" Ние считаме, че преди да се прегледа каквото и да е предложение в Народното събрание, би трябвало да получим публично мнение от Министерски съвет по това предложение, тъй като изпълнителната власт е за това - да дава мнения на Народното събрание ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР