Най-новото оръжие на Украйна, морският дрон - Stalker 5.0 трябва

...
Най-новото оръжие на Украйна, морският дрон - Stalker 5.0 трябва
Коментари Харесай

Ще стреснат ли новите оръжия на Украйна стратезите в Крим?

" Най-новото оръжие на Украйна, морският дрон - Stalker 5.0 би трябвало да изплаши стратезите в Крим ", това написа офицерът от Кралските военноморски сили Том Шарп в графа за The Telegraph, представен от.

Крим, който е " непотопяемият самолетоносач " на Путин, стартира да наподобява несъответствуващ за корабоплаване, написа анализаторът.

Според него затварянето на четирите съществени снабдителни артерии (Кримският мост, двата фериботни прехода и железопътната линия) ще остави полуострова без мотори, оръжия и храна.

Запасите от оръжия, които украинската войска може да употребява против Кримския мост, се усилват. Неотдавна те показаха нов морски дрон - Stalker 5.0, който е доста по-евтин от Magura V5, който прогони Черноморския флот от Севастопол.

Без подробни проекти на моста никой не може да планува сигурно какъв тип потребен товар би могъл да срути моста и да го извади от строя вечно. " Но хиляда кг високопрецизни експлозиви могат да нанесат огромни вреди, а на тази цена може просто да продължиш да действаш, до момента в който успееш ", отбелязва Шарп.

Според него Русия осъзнава неизбежността на сходен удар, заради което се пробва да отбрани структурата с баржи. Военният е уверен, че този недопечен предпазен механизъм би трябвало да бъде продънен единствено един път и даже тогава Украйна ще може да изключи основни снабдителни възли, което ще усили времето и разноските за възобновяване на руснаците.

" Не става въпрос за връщане на Крим като подобен, а за превръщането му в непотребен като действен възел. Отхвърлянето на Крим би било толкоз срамно и скъпо, че си коства да се продължи напред ", добави той.

Черноморския конгрес за сигурност беше показан най-новият украински морски дрон Stalker 5.0. Известно е, че дължината му е 5 метра, а широчината му е повече от 1,2 метра.

Монтираният бензинов мотор форсира дрона до скорост от над 40 възела. Той е оборудван и със система за видеокомуникация и надзор, основана на Starlink.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР