Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и

...
Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и
Коментари Харесай

Демерджиев: Алексей Петров се афишираше като архитект на кабинета

„ Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, само че и доста други анализатори го свързваха с това, беше ролята му при съставянето на последния кабинет. Той самият се афишираше като надали не проектант на този кабинет, като медиатор, като поръчител за случването му. Афишира това държавно управление като нещо, което е реалност и механически ще се гласоподава по някое време в Народното събрание. Това, за мен, е новата роля на Алексей Петров ", разяснява в ефира на предаването „ Здравей, България " някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му тази информация се е потвърждавала и от други източници.

„ Имам поради информацията за срещи сред него и Бойко Борисов, срещи сред него и Петко Петков. Такива, за каквито самият Алексей Петров говореше ", сподели Демерджиев.

„ Аз останах с усещане, че той не просто се манифестираше, а и други условия сочеха натам, че той отново беше проектант и поръчител на това, което се случи, и докара до сформиране на държавното управление ", съобщи Демерджиев.

Самото успокоение, с което Алексей Петров е работил последните седмици, даже в дни, в който е погубен, показвало, съгласно някогашния вътрешен министър, че Петров „ не е имал никакви терзания, свързани с предходния му метод на живот, свързани с бизнеса му, свързани с присъединяване му в такива структури, които се характеризират като незаконни от някои ", сподели Демерджиев.

„ Толкова спокоен съм, самоуверен, самонадеян - за мен значи, че този човек е вярвал, че е достигнал едно равнище на протекция даже от страна на страната. А кой е имал интерес този човек и подобен човек да бъде отстранен, към този момент би трябвало да дадат отговор прокуратурата и следствието при положение ", разяснява някогашният вътрешен министър.

По отношение на мненията на Петров преди време, който призоваваше някогашния основен прокурор Иван Гешев да се отдръпна, Демерджиев сподели:

„ В един миг аз останах с чувството, че този човек Алексей Петров се трансформира в представител на всичко това, което докара към идващите процеси и свързвам го с това му качество най-много,

тъй като такива апели, аз съм чувал и от други хора, само че не бяха правени обществено в това число от политици. Той очевидно беше един от дребното хора, които обществено вършиха тези апели и приканяха господин Гешев да се отдръпна ", разяснява Демерджиев.

„ Той стартира да се изживява като представител, съгласно мен, само че несъмнено освен инициативно, а това е част от ролята му ", сподели някогашният вътрешен министър.

„ Не бих споделил сложено лице, а сериозен фактор. Както го дефинираха проектант и поръчител на сглобката ", сподели Демерджиев.

Той акцентира, че през последните повече от пет години в България няма нито едно показно ликвидиране. Демерджиев акцентира, че убийството на Красимир Каменов - Къро, който от 20 години не живее в България, е станало в ЮАР.

„ Между другото, хората от незаконния свят не си разрешават сходни дейности, в случай че избрани политически процеси не допускат това да се случи ", сподели Демерджиев.

Отдавна Алексей Петров се занимава и с киберсигурност, и с обезпечаване,

прочут е като някогашен чиновник на разнообразни служби за сигурност. Всичко това продължава към този момент повече от 20 години и не е довело до гибелта, а назад - един от хората с несполучливи атентати.

Дали са два, дали са три несполучливи, преди този сполучливия се спори по тази тематика, само че в действителност извънредно умел, извънредно внимателен човек, който в този ден, вчерашният ден на убийството не е вярвал, не е очаквал, че има мотив и причина някой да посегне на живота му, тъй че аз, в случай че мен персонално ме питате каква е връзката, смятам, че най-голямо внимание заслужава тази му роля последна, която разясних доскоро.

Мотивът, съгласно Демерджиев, би могъл да бъде, че е „ човек с извънредно доста информация, човек осведомен с генезиса на доста процеси, може би един подобен човек е неуместен ".

Запитан за огромните врагове на Петров, Демерджиев съобщи:

„ Има много информация през годините. Те имат врагове, другари. Там са много променливи нещата.

Напоследък сякаш с много другари се снабди, само че най-често приятелите са тези, които стигат до опция да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си ", сподели Демерджиев.

„ Вярвам, че може да се разкрие такова ликвидиране, изключително в случай че деликатно се обследва генолизата на всички процеси ", сподели някогашният вътрешен министър.

Дали ще се залови физическия палач е едно, това ще е доста мъчно. За мен е значим поръчителят ", сподели Демерджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР