"Най-новият позорен случай. В Сан Франциско бяха откраднати знамена от

...
"Най-новият позорен случай. В Сан Франциско бяха откраднати знамена от
Коментари Харесай

Откраднаха руски знамена от консулството в Сан Франциско

"Най-новият срамен случай. В Сан Франциско бяха откраднати флагове от постройката на консулството ", съобщи в "Туитър " съветското посолство, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

"Настояваме американските управляващи да върнат държавните ни знаци ", сподели посолството.

По информация на Интерфакс посолството е изпратило публична протестна нота "във връзка със свалените съветски флагове в нашата дипломатическа благосъстоятелност в Сан Франциско, която е под контрола на американските управляващи ".

Персоналът на напусна постройката предишния месец, откакто Съединени американски щати желаеха от Русия да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и да приключи активността на комерсиалното си посланичество във Вашингтон и на филиала му в Ню Йорк.

В края на декември м.г. администрацията на тогавашния президент Барак Обама експулсира 35 съветски дипломати и запорира два обекта на съветската задача в Съединени американски щати, като спря достъпа на лица от съветския личен състав до тях.

След дълга пауза Русия нанесе дипломатически удар на Съединени американски щати >>

Дипломатическия спор сред Съединени американски щати и Русия с изгонването на дипломати и запор на дипломатическа благосъстоятелност, почнал предишния декември и разразил се през лятото, най-добре може да бъде разказан с откъс от романа "Театър " на Съмърсет Моъм, писа неотдавна Ирина Алкснис в РИА Новости: "Никога не прави ненужни паузи! А в случай че направиш пауза, я протакай и удължавай колкото можеш! Колкото по-велик е един актьор, толкоз по-големи паузи прави! "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР