Най-новият пакет съдържа допълнително оборудване за разминиране, ракети за противовъздушна

...
Най-новият пакет съдържа допълнително оборудване за разминиране, ракети за противовъздушна
Коментари Харесай

САЩ огласиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 250 милиона долара

Най-новият пакет съдържа в допълнение съоръжение за разминиране, ракети за противовъздушна защита, муниции за артилерията и за ракетните системи  Хаймарс, както и над 3 милиона боеприпаса за стрелково оръжие, уточни в изказване на американският държавен секретар Антъни Блинкън.

 

" Съединените щати дружно със съдружниците и сътрудниците си ще поддържат единно Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи той.

 

Оборудването се финансира с към този момент утвърдени от Конгреса парични средства.

 

От началото на съветската инвазия през февруари 2022 година Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за над 43 милиарда $. По-рано този месец президентът Джо Байдън изиска от Конгреса да утвърди спомагателна помощ на стойност 24 милиарда $.

 

Както демократите, по този начин и републиканците в Конгреса поддържаха помощта за Украйна, само че някои крайнодесни републиканци, най-много съдружниците на някогашния президент Доналд Тръмп, желаят ограничение на помощта.

 

В началото на юни украинските войски започнаха контранастъпление на изток и на юг, само че напредването им се забавя от съветските минни полета и траншеи, които блокират настъпването в южна посока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР