Най-новият филм на легендата Клер Дени Двете страни на острието“

...
Най-новият филм на легендата Клер Дени Двете страни на острието“
Коментари Харесай

Филм с Жулиет Бинош на СФФ Пловдив днес

Най-новият филм на легендата Клер Дени „ Двете страни на острието “ с Жулиет Бинош, който откри фестивала в София и „ Сбогом, Леонора “ на Паоло Таивани са заглавията в петъчната стратегия на фестивала в LUCKY Дом на киното. Още с дебютния си пълнометражен филм „ Шоколад “, основан преди 34 години, Клер Дени е номинирана за „ Златна палма “, а три от филмите ѝ през идващите години са номинирани за „ Златен лъв “.

В „ Двете страни на острието “ с начало 18.30 ч основните функции са поверени на другари и съидейници, с които Дени работи през годините – превъзходните Жулиет Бинош и Венсан Линдон. Сюжетът наблюдава връзките в една фамилна двойка. Жан и Сара живеят дружно от 10 години. Когато се срещат, Сара живее с Франсоа, най-хубавия другар на Жан и негов обожател от времето, когато е бил професионален играч по ръгби. Един ден Сара вижда Франсоа на улицата. Той не я вижда, само че тя е превзета от чувството, че животът ѝ ненадейно може да се промени. За първи път от години Франсоа се свързва с Жан и му предлага да стартират да работят дружно. Тогава нещата излизат от надзор.

Късната прожекция от 20.30 часа е на най-новия филм на Паоло Тавиани „ Сбогом Леонора “ . Италианската лента споделя историята на урна, в която се намира прахта на драматурга Луиджи Пирандело. По проект останките на създателя би трябвало да бъдат преместени от Рим до сицилианския град Агридженто. Рутинната процедура обаче се развива тъкмо като в драмата на Пирандело “Гвоздеят ”, където на напред във времето излиза момче, насила да преследва татко си оттатък Океана.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР