Най-новите тенденции относно диагнозата и лечението на първичния алдостеронизъм представи

...
Най-новите тенденции относно диагнозата и лечението на първичния алдостеронизъм представи
Коментари Харесай

Проф. д-р Сабина Захариева, водещ ендокринолог, представи пр...

Най-новите трендове по отношение на диагнозата и лекуването на първичния алдостеронизъм показа в МБАЛ „ Уни Хоспитал “ проф. доктор Сабина Захариева, дмн, водещ ендокринолог, и изпълнителен шеф на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по ендокринология „ Акад. Иван Пенчев “. Проф. Захариева акцентира, че последният гайдлайн за лекуването на заболяването е от 2016 година и клиницистите са в очакване на нов. Причина за това е значимостта на болестта, което постоянно остава неразкрито. Пациентите с артериална хипертония, изключително в млада възраст, ориентирано би трябвало да бъдат изследвани за примитивен алдостеронизъм, бе един от поставените акценти.

Първичният алдостеронизъм е положение, характеризиращо се с нараснала продукция на алдостерон, която е релативно самостоятелна от ренин-ангеотензиновата система и не се потиска след обременяване с натрий. Счита се, че първичният алдостеронизъм визира сред 5 и 15% от пациентите с нараснало кръвно налягане, акцентира проф. Захариева и изясни, че постоянно диагностицирането лишава време.

На колегиума, който е част от научно-образователната стратегия на МБАЛ „ Уни Хоспитал “, участваха лекари от лечебното заведение, общопрактикуващи лекари, лекари експерти, експерти по здравни грижи, които зададоха огромен брой въпроси, отговарящи на високо равнище и значителност на представяната тематика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР