Най-новите филми на режисьорите Педро Алмодовар, Арно Деплешен, Кен Лоуч

...
Най-новите филми на режисьорите Педро Алмодовар, Арно Деплешен, Кен Лоуч
Коментари Харесай

Обявиха филмите участници на фестивала в Кан

Най-новите филми на режисьорите Педро Алмодовар, Арно Деплешен, Кен Лоуч и братя Дарден са измежду продукциите, включени в главната конкурсна стратегия на кинофестивала в Кан, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

19-те кино лентата, които ще се съревновават за премията "Златна палма ", бяха оповестени от президента на фестивала Пиер Лекюр и фестивалния шеф Тиери Фремо.

Наблюдателите с интерес чакаха дали в селекцията ще попадне новият филм "Имало едно време в Холивуд " на Куентин Тарантино с Леонардо ди Каприо и Брад Пит. Лентата, която към момента е в "процес на монтиране ", не се загатва измежду селектираните. Организаторите обаче си резервират правото да прибавят филм в последния миг.

Испанецът Педро Алмодовар, който през 2017 година беше ръководител на фестивалното жури, се завръща с новия си филм "Болка и популярност " с Антонио Бандерас в основната роля.

Осем години откакто филмът му "Дървото на живота " завоюва "Златна палма ", режисьорът Терънс Малик ще взе участие в конкуренцията със "Скрит живот ".
Британският деец и повторен притежател на "Златна палма " Кен Лоуч е включен в конкурсната стратегия с кино лентата "Sorry We Missed You ".

Братя Дарден, също двукратни носители на "Златна палма ", ще се съревновават с новото си предложение "Младият Ахмед ".

Три години, откакто сграбчи Голямата премия на кинофестивала в Кан с "Това е краят на света ", режисьорът от Квебек Ксавие Долан ще се съревновава за "Златна палма " с кино лентата си "Матиа и Максим ".

Основната конкурсна стратегия включва също френския режисьор Арно Деплешен с кино лентата "Рубе, светлина ".

Четири от 19-те продукции, които ще си оспорват наградата "Златна палма ", са режисирани от дами. Сред тях са френските режисьорки Селин Сиама с "Портрет на младо огнено момиче " и Жустин Трие със "Сибил ".

Извън конкурсната стратегия ще бъде прожектиран филмът "Рокетмен " на режисьора Декстър Флечър, въодушевен от живота на огромния английски артист Елтън Джон.

Видният френски кинодеец Клод Льолуш, чийто филм "Един мъж и една жена " е отличен със "Златна палма " през 1966 година, се завръща с продължението му "Най-хубавите години в живота ". Продукцията, основните функции в която още веднъж се извършват от Жан-Луи Трентинян и Анук Еме, ще бъде показана отвън конкурсната стратегия.

Седемдесет и второто издание на кинофестивала в Кан ще бъде намерено на 14 май с кино лентата "Мъртвите не приказват " на Джим Джармуш, който също е в конкурсната стратегия.

Проявата ще продължи до 25 май. Председател на журито ще бъде мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР