Най-новата постановка в афиша на Сатиричния театър в София е

...
Най-новата постановка в афиша на Сатиричния театър в София е
Коментари Харесай

Най-новата постановка в афиша на Сатиричния театър е „Тиха нощ“



Най-новата режисура в афиша на Сатиричния спектакъл в София е „ Тиха нощ “ по текстове на английския артист и драматург Стивън Бъркоф. Спектакълът на Теодор Елмазов се играе на сцена „ Комеди бар “. Адаптацията и режисурата са на Валентин Ганев.

За по-малко от час и половина Тео Елмазов влиза в ролята на Хари - остарял артист, който се бори с изолацията и самотата и живее в днешно време, в което празниците (в случая Коледа) са се трансформирали в маратон за доставяне с храна, питиета и дарове, а нощта на Рождество от дълго време не е тиха, тъй като на напред във времето е мощен боеприпас от фойерверки.

„ Тиха нощ “ е компилация от три пиеси на Стивън Бъркоф - „ Коледата на Хари “, която заема съществена част от спектакъла и “Актьор ” и “Куче ”.

 Фрагмент от постановката „ Тиха нощ “ Снимка: Елена Спасова-сатиричен спектакъл

Валентин Ганев споделя, че Теодор Елмазов е първопричината за появяването на „ Тиха нощ “ в афиша на Сатирата, тъй като постановката е с мотив - неговата 60-та годишнина. Юбилеят беше през юли 2020-та, само че като всичко (не единствено в културната сфера) Covid пандемията пренареди проектите.

" Ние мисля, че използваме с помощта на Вальо (Валентин Ганев- бел. на редактора) тъкмо този принцип действието, етюда, играта да е единствено като щрих, да се отбелязва и да се минава нататък , тъй като тук са всички жанрове, доста текст, доста работа, доста етюди и с цел да не доскучее и да има многообразие - правилото е започваме, вършим, доближаваме ненапълно и се скача незабавно в идващото ", сподели Теодор Елмазов.

" Тео (Теодор  Елмазов-бел. на редактора) откри сборника на Стивън Бъркоф, ние прегледахме пиесите още един по-голям размер от това, което сме вкарали тук . Предложихме на Михаела Кацарова да ги преведе и направихме тази акомодация ", добави Валентин Ганев.

 Фрагмент от постановката „ Тиха нощ “ Снимка: Елена Спасова-Сатиричен спектакъл

Сценограф на постановката е Красимир Вълканов, а музикалното оформление е направено от Слав Бистрев.

Кукла в действителен човешки растеж с облика на самия Тео Елмазов и мултимедия са специфична част от спектакъла - от време на време на екрана публиката вижда анимация, а различен път видео, снимано на Витоша с дрон от Стефан Геков.

До края на месеца „ Тиха нощ “ може да се гледа на 21 и 29 април. 
Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР