Най-новата лента на – Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan

...
Най-новата лента на – Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan
Коментари Харесай

Как Скорсезе видя музиката на Боб Дилън

Най-новата лента на – Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese,  споделя за един от най-великите музиканти на всички времена – Боб Дилън.

Режисьорският нюх на Скорсезе е уловил най-ярките моменти от шеметното турне на музиканта из Америка през 1975 година. Когато един рейс с музиканти, каран персонално от Дилън, се насочва към преживяването, наречено Rolling Thunder Revue , доста от почитателите не могат да повярват на шанса си. Дилън и другари свирят в дребни спонтанни зали за тези, които обичат тази музика, само че не могат да си разрешат да са част от грандиозните концерти в скъпи зали. Музикантът е в невиждано до оня миг амплоа – с маскарадни костюми, маски и изключително театрално държание.



Сред участниците в турнето са Джоан Байз, Роджър Макгуин, Джони Мичъл, Рони Блейкли и Рамблин Джак Елиът. Включени са и съвсем всички музиканти от към този момент записания, само че още неиздаден при започване на турнето албум Desire, песните от който Дилън извършва пред публиката.

Прочетете повече и вижте филмовия откъс...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР