+++ Най-ниските досега абсолютни стойности на емисии на CO2 за

...
+++ Най-ниските досега абсолютни стойности на емисии на CO2 за
Коментари Харесай

BMW Group продължава да намалява емисиите на CO2 за целия автопарк на ЕС през 2023 г

+++ Най-ниските до момента безспорни стойности на излъчвания на CO2 за автопарка за BMW Group в Европа
+++ Значително надминати законови условия на Европейски Съюз
+++ BMW Group е на път да реализира задачите за понижаване на CO2 за цялата компания до 2030 година

BMW Group продължава систематично да понижава излъчванията на CO2 в целия си автопарк и дава значим принос за реализирането на своите амбициозни цели за понижаване на CO2 за цялата група.

Въз основа на предварителни вътрешни калкулации, излъчванията на BMW Group за целия автопарк в Европейски Съюз възлизат на 102,1 г/км (WLTP) за 2023 година (2022 година: 105 г/км). Това съставлява понижение от 2,8 % по отношение на миналата година. През 2023 BMW Group също по този начин реализира резултата по-нисък с 26,4 г по отношение на използвания целеви предел за автопарка за компанията, избран от Европейския съюз EU27+2 (ЕС, Норвегия, Исландия). Той е избран на 128,5 г/км.

Прилагането на тактиката за електрификация на BMW Group е основен мотор за продължаващите старания за понижаване на излъчванията в целия автопарк. През 2023 година компанията е доставила на крайни клиенти общо 376 183 изцяло електрически транспортни средства в международен мащаб – 74,4% повече от 2022 година Като по този начин растежът на продажбите на BMW Group на напълно електрически транспортни средства през 2023 година изпреварва растежа на общия пазар на BEV.

С повече от 15 изцяло електрически модела в гамата си, BMW Group се стреми да продължи сполучливото си развиване на BEV гамата през 2024 година Един на всеки пет от новодоставените коли на компанията би трябвало да има изцяло електрическо задвижване тази година; до 2025 година би трябвало да бъде всеки четвърти.

В допълнение към ускореното електрифициране на автопарка на BMW Group, непрекъснатото рационализиране на стандартните задвижващи системи също оказва помощ за понижаване на излъчванията на CO2. Последната актуализация на технологията на моторите с вътрешно горене в допълнение покачва тяхната успеваемост, изключително от есента на 2022 година

BMW Group преглежда непрекъснатото понижаване на излъчванията в своя авто парк като неразделна част от своята тактика за резистентност. До 2030 година компанията възнамерява да понижи общите си излъчвания на CO2 с най-малко 40 % на транспортно средство по отношение на равнищата от 2019 година Целта е да се реализира това по цялата верига на цената – от веригата на доставки през производството до етапа на потребление. BMW Group възнамерява да реализира климатична индиферентност не по-късно от 2050 година

С тези цели BMW Group следва път, който е в сходство с задачата за климата заложени в Парижкото съглашение за ограничение на световното стопляне. Компанията е първият немски авто производител, който се причисли към акцията „ Бизнес упоритост за 1,5°C “, стартирана от Инициативата за научнообосновани цели и също част от интернационалната акция на Организация на обединените нации Race to Zero.

Данните за реализацията, оповестени в това прессъобщение, са краткотрайни и могат да се трансформират до публикуването на доклада на BMW Group за 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР