Най-ниски резултати на зрелостните изпити по български език и литература

...
Най-ниски резултати на зрелостните изпити по български език и литература
Коментари Харесай

Сърцата учителка и ученолюбиви деца пратиха училището в Чепинци в топ 3 на матурите

Най-ниски резултати на зрелостните изпити по български език и литература през последните години – такива са данните от матурата след XII клас, оповестени през днешния ден. Статистиката сочи и по-малко отлични оценки на изпита.

Слабите оценки по български език тази година са 4302. Това е с близо 1300 повече спрямо предходната година. За сметка на това, понижават отличните оцени – броят им е понижен с към 1400.

Пада и междинният триумф на Випуск 2019 по предмета – той е „ Добър (4,06)”. Резултатът е по-нисък спрямо предходните години. Въпреки това министерството го дефинира като „ съизмерим”.
Историческо дъно на резултатите от матурата по БЕЛ Училището в Чепинци е трето в страната по триумф от втория държавен зрелостен изпит
За сметка на това, по-висока е междинната оценка на втората наложителна матура – „ Много добър (4,67)”. Това е най-хубавото показване на зрелостниците от 2017 година насам.

Най-добре се показаха учениците от София. Тази година в класацията на отличниците попадна и смолянското село Чепинци. То е трето в страната по триумф на втората наложителна матура.

В Средно учебно заведение „ Христо Ботев” в Чепинци от зрелостниците има 10 отличници. На матурата по биология учебното заведение е с трети резултат в страната.
Снимка: bTV
Тук от 23 години познания на учениците по биология дава учителката Даниела Куцева: „ Тук се работи със сърце, ние желаеме нашите деца за се осъществят,за да бъдат конкурентноспособни в цялата страна и навън”.

Много от учениците са избрали биологията за втора матура. Цел за огромна част от тях са медицинските специалности.

„ Мисля, че нашите резултати се дължат на нашата непримиримост, на нашата себеотдаденост на нашата подготовка и в смисъл всеки получава това, за което се е подготвил”, споделя един от тях – Еди Самуилов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР