Най-неустоимото предложение, което може да получите, не е за брак,

...
Най-неустоимото предложение, което може да получите, не е за брак,
Коментари Харесай

Най-вкусните пухкави банички с лопуш и праз

Най-неустоимото предложение, което може да получите, не е за брак, а за пухкави банички с лопуш и праз

Необходими Продукти

За плънката


● лопуш - 20 бр. листа
● праз - 1 цялостен филиз
● кисело мляко -   1/2 ч.ч.
● сода - 1 ч.л. равна
● яйца - 1 бр.
● хималайска сол - 1 ч.л. равна
● черен пипер - 1 щипка
● чубрица -   1 щипка  
● кори за баница -   1 пакет (400 гр - 14 кори) доста фини
● яйца - 1 бр.
● шарлан - за намазване

Начин на подготвяне

Измиваме и нарязваме листата лопуш, на ситни кръгчета праза (целия филиз - и бялата и зелената част) и ги сипваме в дълбока купа. Поливаме с млечната примес - от едно разхвърляно яйце с кисело мляко и малко сода.

Овкусяваме и с хималайска фина сол, малко черен млян пипер и чубрица  (по предпочитание можем да прибавим и други подправки на усет, само че е хубаво и е да е с по-малко, с цел да е по-нежно и да изпъква усета на зеленините). Разбъркваме хубаво - може и с ръка, с цел да е най-равномерно.

Отваряме пакета с корите, разгъваме ги и взимаме две. Първата намазваме със силиконова четчица с шарлан горния и долния край по цялата дължина на кората. Залепяме втората кора от горната страна и намазваме с шарлан средата. Сгъваме на две откъм по необятната страна.

Ако корите в пакета  са 14 бр., както нормално, разделяме плънката на 7 равни елементи, защото взимаме за баничка по две кори. Поръсваме върху сгънатите кори с избраното количество зелена плънка и сгъваме на триъгълници (както и показано на снимките).

Подреждаме в тавата, авансово намазана с шарлан. Повтаряме същото и с другите кори и плънка, като всеки преди да взимаме част от плънката е целесъобразно да разбъркваме, защото млечната примес се пада на дъното, а е хубаво да има на всички места отмерено.

Намазваме от горната страна с разхвърляно яйчице баничките, със силиконова четчица богато и по страничните крайчета, тъй че да няма не намазано. Печем на 200 градуса за 15 минути и сервира непосредствено от фурната. Получават се 2 партиди - първата с 4 бр., а втората с 3 бр.

Поднасяме ги топли и хрупкави!

Това са най-вкусните и пухкави банички с лопуш и праз за пролетта! Лесни и нежни!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР