Най-напред искам да започна с това, че в последните дни

...
Най-напред искам да започна с това, че в последните дни
Коментари Харесай

Мария Габриел: Даваме ход на нов проект, който ще гарантира европейската свързаност на Западните Балкани

Най-напред желая да стартира с това, че в последните дни станахме очевидци и съприживяхме преломен миг в нашата обща история със Западните балкани. Това беше миг, който можем да характеризираме с основната дума съгласуваност. Само със съгласуваност бихме могли да опишем значимостта на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, неизменима част от която стана подписването на изказване за поддръжка на цифрова стратегия за Западните балкани, която предложих от водачите.

Това сподели на специфичен брифинг българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, която даде детайлности за новите решения от Срещата на върха ЕС-Западни Балканина във връзка с цифровия ред. "Даваме началото на нещо ново. Нещо, което не сме виждали постоянно на Балканите. Бих желала да благодаря на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила за поддръжката и за лидерската позиция която има на Балканите и в Европа. Благодаря и на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на българското председателство и на водачите на Балканските страни за това, че демонстрираха по какъв начин посредством разговор, разбирателството и желанието за прогрес могат да се реализират резултати. Като отраслов еврокомисар съм горда с постигнатото, което е обръщение на първо място към жителите на Западните балкани. Това е обръщение, че когато политиците водят разговор всичко може да бъде реализирано. Когато всички гледат в една посока това води до реализирането на изгоди ", безапелационна беше тя.

"Днес стоя пред вас да споделя какво постигнахме след месеци упорита работа с моя екип. Радвам се да разглася детайлностите по пътната карта, която предлагам за понижаване цените на роуминга. С тази пътна карта отваряме нова страница, на която да пишем отсега нататък цифровата история на Западните балкани с поддръжката на Европейския съюз. Всичко това ще спомогне за напредъка в процеса на европейската интеграция на страните от Западните балкани. Нека си спомним, че на страните в Европейски Съюз им трябваха 10 години за унищожаване на таксите за роуминг. Това им струваше 10 години упорита работа тежки договаряния, само че през днешния ден всички знаем какво значи да беседваме без роуминг. Намаляването на цените на роуминга за Западните балкани беше мой приоритет от момента на стъпването ми в служба като комисар по цифрова стопанска система и общество. Днес броени месеци по-късно мога да показва тази пътна карта, с която отговаряме на упованията на жителите на страните от Западните балкани, само че и на нашите европейски жители ", добави Габриел.

"Още това лято мобилните оператори ще предложат пакети данни за понижаване на цените на роуминга, които ще бъдат в пъти по-ниски от сегашните. Също по този начин те поемат ангажимент да предложат специфични ограничения против високите сметки за всичките си клиенти от Западните балкани. Следващата ми стъпка е до лятото на 2019 година процесът за понижаване на цените да продължи. Цената на мегабайтите също ще бъде понижена ", разкри еврокомисарят.

"Много значимо е капиталовата среда и капиталовия климат да бъдат усъвършенствани. Искам да споделя още няколко детайла от цифровота стратегия за Западните Балкани. Първият е достъп до широколентов и бърз интернет. Чрез него се покачва Брутният вътрешен продукт с 1%. Всичко това води до нови работни места и вложения. Само по този начин ще можем да задържим младежите тук на Балканите. С цифровата политика за Западните Балкани подсигуряваме един напредък на района. Трябва да работим за общата ни киберсигурност. Всичко това се гради на една дума - съгласуваност ", разгласи Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР