Най-мощният орган на ООН изрази дълбока загриженост относно катастрофалната хуманитарна

...
Най-мощният орган на ООН изрази дълбока загриженост относно катастрофалната хуманитарна
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН с резолюция за незабавно прекратяване...

Най-мощният орган на Организация на обединените нации изрази „ дълбока угриженост по отношение на пагубната филантропична обстановка в линията Газа “. Той също по този начин упорства за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници, държани от палестинската формация Хамас.

Съединените щати, които имат право на несъгласие, се въздържаха от гласуването в понеделник, като по този метод дадоха опция резолюцията да бъде призната. Останалите 14 членове на Съвета за сигурност гласоподаваха " за ".

 

Резолюцията, която е обвързваща според интернационалното право, в допълнение ускорява интернационалния напън върху страните в спора, а точно Израел и Хамас.

 

Не е ясно обаче доколко резолюцията ще окаже въздействие върху решенията, взети от израелското държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху или от Хамас по отношение на по-нататъшния ход на войната.

 

Непосредствено преди гласуването Нетаняху заплаши да анулира плануваното скоро пътешестване на двама от неговите пратеници до Вашингтон, в случай че Съединени американски щати не употребяват правото си на несъгласие, с цел да попречат на резолюцията.

 

Досегашните старания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да призове за прекъсване на огъня бяха несполучливи, главно поради съпротивата на Съединени американски щати, които имат право на несъгласие.

Като непосредствен съдружник на Израел, Вашингтон се опълчва на прекъсването на огъня след началото на войната през октомври предходната година и наложи несъгласие на три други резолюции. В най-хубавия случай представителите на Съединени американски щати приканиха за по-краткотрайно „ преустановяване на огъня “.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР