Най-модерният космически телескоп, създаван някога - Джеймс Уеб, е пуснат

...
Най-модерният космически телескоп, създаван някога - Джеймс Уеб, е пуснат
Коментари Харесай

НАСА с първи снимки от телескопа Джеймс Уеб

Най-модерният галактически телескоп, създаван в миналото - Джеймс Уеб, е пуснат в орбита на 25 декември 2021 година

След 30-дневно пътешестване телескопът най-сетне разкри първите си изображения от космоса.

Той е изстрелян от "Куру " в Южна Америка, галактическия порт на Френска Гвиана. В момента апаратът е на към милион благи от Земята. Изображенията, получени от телескопа, демонстрират неразучената звезда (HD 84406) в съзвездието Урса Майор.

Изображението е основано от светлина, отразяваща се във всеки от 18-те съществени огледални сегмента.

Астрономът в Научния институт за галактически телескопи Маршал Перин разяснява, че първичното търсене обгръща област с размерите на една цялостна луна.

Той прибавя, че работата на екипа е била много напрагната преди всички системи на телескопа да проработят безпрепятствено. Според експертите от НАСА с напредването напред изображенията от телескопа ще станат доста по-ясни и насочени към детайлите.

Космическият телескоп Джеймс Уеб е интернационална стратегия, ръководена най-много от НАСА, дружно с сътрудниците ESA (Европейска галактическа агенция) и CSA (Канадска галактическа агенция). Най-голямата, най-сложната и мощна обсерватория, основана на космоса, издигната в миналото, изисква неимоверни старания.

Ако стартирането в употреба завърши толкоз сполучливо, колкото стартирането, внедряването и ранното привеждане в сходство, ще бъдат разкрити доста загадки на Слънчевата система.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР