Най-много случаи се регистрират след паради“ и прайдове“, сочи статистиката

...
Най-много случаи се регистрират след паради“ и прайдове“, сочи статистиката
Коментари Харесай

Учени от САЩ предупреждават за опасност от маймунска шарка в LGBTI сезона

Най-много случаи се записват след „ паради “ и „ прайдове “, сочи статистиката

Учени и бюрократи от Центъра за предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати че е доста евентуално да има растеж на случаите на маймунска шарка при настъпването на така наречен „ LGBTI сезон “, когато представителите на тези групи се провеждат за всеобщи фестивали.

Рискът е оценен като „ забележителен “ и касае цялата страна. Към момента над 99% от всички случаи на маймунската шарка, която доскоро повече от година бе представяна като новия камшик за обществото и надали не правоприемник на Коронавирус, са регистрирани при мъже, които вършат секс с други мъже.

„ Опасността да имаме експлоадиране на случаите се усилва с настъпванто на пролетта и лятото поради ефстивалите и другите събития, които водят до контакт на кожа в кожа или нараснала полова интензивност. Голяма част от записаните случаи, без значение от географската локация, са породени точно от това “, пишат от CDC.

От там насочат съвет към гейовете и бисексуалните да се имунизират, да заобикалят скупчвания на хора и да лимитират безразборните си полови контакти. 

От статистическа позиция, в Съединени американски щати до този миг има регистрирани общо 30 401 случая на маймунска шарка, от които 42 са приключили с съдбовен край. 50% от всички те са регистрирани при ХИВ-положителни пациенти. Едва няколкостотин са заболелите дами.Интересно е, че най-вече са случаите в щатите, които могат да се характеризират като „ най-либералните “. Близо 6000 са били заболели в Калифорния и към 4200 в Ню Йорк.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР