Най-много ползи и вкусове се откриват в продукти, когато са

...
Най-много ползи и вкусове се откриват в продукти, когато са
Коментари Харесай

Истински дар от природата: 5-те най-полезни есенни плодове

Най-много изгоди и усети се откриват в артикули, когато са в сезона си. Мнозина неправилно мислят, че единственият сезон за цялостно обилие от плодове и зеленчуци е лятото. Но те евентуално не са били на пазара през есента.

Летните любимци са сменени с не по-малко вкусни и потребни есенни зеленчуци и плодове. Още повече, че те са превъзходен метод за подсилване на имунната система и увеличение на защитните сили на организма.

Така че специалистите поучават да не пропускате опцията да се поглезите със сезонните плодове, като отделят особено внимание на 5 от тях. Вижте кои са и по какъв начин да ги приложите в кухнята.

Червена боровинка
Тя е скъп източник на антиоксиданти и витамин С. Боровинката покачва защитните сили на организма, укрепва имунната система, предотвратява появяването и развиването на ракови кафези, има позитивен резултат върху здравето на пикочно-половата и храносмилателната система.

Плодовете се употребяват пресни, само че можже и да се прибавят към десерти, други ястия. От червени боровинки може да се направи благоуханен конфитюр, както и потребни и вкусни питиета като сироп или чай. Тези питиета оказват помощ при простуда.

Боровинка
Този лод съдържа огромен брой витамини А, С, Е и минерали: калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, органични киселини, захари, пектин. Богатият състав е виновен за чудодейните свойства на есенното звънце. Редовна приложимост покачва имунитета, възстановява кръвното налягане, оказва помощ на организма да се бори с вирусите и инфекциите, повлиява позитивно на здравето на сърцето и кръвоносните съдове.

Боровинката също съдържа бензоена киселина, която има консервиращи свойства. Благодарение на нея боровинките могат да се съхраняват дълго време в пресни. Но не забравяйте да си извършите сладко от тях и да ги употребявате в десерти.

Кои са другите три плода четете в най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР