Най-мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще

...
Най-мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще
Коментари Харесай

Дойде денят за голямото предаване на пластмасови капачки

Най-мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще се организира през днешния ден пред Катедралата. От 09.00 до 16.00 часа всеки искащ може да донесе събраните капачки и по този начин да се включи в Празника на преработването, който е част от благотворителна акция „ Аз имам вяра и оказвам помощ ”.

С поддръжката на Община Варна, пред Катедралата ще бъдат позиционирани специфични контейнери, в които ангажираните с акцията ще могат да предават събраните капачки за преработване. Важно е пластмасовите капачки да не се предават в туби, а в торби или чували, прецизират уредниците.

Във връзка с осъществяване на благотворителната самодейност, в интервала от 08.30 до привършване на мероприятието - към 17.30 часа, се прекратява паркирането на транспортни средства на таксиметровата местостоянка пред Катедралата, оповестиха от Община Варна.

Сдружение „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ към този момент има поръчки, че стотици хора ще се включат в самодейността. Организаторите са подготвени да съберат над 12 тона капачки. Най-голям поток от хора се чака да има сред 10.00 часа и 11.00 часа.

Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща здравна инсталация в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в АГ болничното заведение и болница „ Св. Анна “ във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР