Най-малко трима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни облекла, откриха огън

...
Най-малко трима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни облекла, откриха огън
Коментари Харесай

Кошмар в Москва: 40 убити и 100 ранени при атака в концертна зала

Най-малко трима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни дрехи, откриха огън по посетителите на концертв известно музикално заведение в Москва, предават съветските държавни медии. Властите дефинираха стрелбата като терористична офанзива.
Прочетете още
Руският държавен новинарски канал РИА Новости, базирайки се на съветското разузнаване, заяви, че „ няколко “ души са били убити или ранени. РИА Новости заяви също, че един от нападателите е хвърлил запалително устройство или граната към тълпата, което е довело до пожар. Друга съветска осведомителна организация, Интерфакс, заяви, че нападателите са почнали да стрелят с автоматични оръжия на входа, до момента в който ее траел концертът.

Снимки, публикувани в обществените медии, демонстрират огромни кълба пушек, издигащи се в нощното небе. Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова назова случая " кървава терористична офанзива " в обществените мрежи, до момента в който кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че се е случила " ужасна покруса ".

Собянин изрази съболезнования на околните на починалите, само че не посочи какъв брой са починалите. Той добави, че всички обществени събития в Москва през уикенда ще бъдат анулирани.

На 7 март посолството на Съединени американски щати в Москва излезе с изказване, че „ следи известия, че екстремисти имат  проекти да нападат огромни събирания в Москва, в това число концерти “ и предизвести жителите да заобикалят огромни събирания в продължение на 48 часа.

По непотвърдени данни починалите все още са 40, а ранените - над 100.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР