Най-малко стотина лодки с гребла, надуваеми лодки, платноходки и малки

...
Най-малко стотина лодки с гребла, надуваеми лодки, платноходки и малки
Коментари Харесай

Венеция с лодки срещу круизните кораби

Най-малко стотина лодки с гребла, надуваеми лодки, платноходки и дребни скутери се пробваха в неделя следобяд да спрат круизния транспортен съд „ Музика “ в канала на Венеция „ Джудека “.

Така жителите на старинния град стачкуваха против нашествието в последно време в неговите води на огромни плавателни съдове, които замърсяват въздуха и нанасят непоправими вреди на морската фауна и на морското дъно, написа "Монитор ".

Акцията на природозащитниците и на всички венецианци, които милеят за родното си място, бе строго охранявана от полицията. Според медиите ограниченията за сигурност били подхванати откакто силите на реда получили сигнали за готвен от протестиращите абордаж на плаващия морски исполин. Така той бе застигнат единствено от канонада от запъртъци, кашкави домати, карнавални бомбички и димки.

След като „ Музика “ съумя да се измъкне незасегнат от „ обсадата “ на окичените със знамето на Венеция дребни плавателни съдове, трийсетина от тях хвърлиха котва в спокоен залив, подготвени да нападат идващия морски колос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР