Най-малко шестима загинаха, а други 53-ма бяха ранени след взрив

...
Най-малко шестима загинаха, а други 53-ма бяха ранени след взрив
Коментари Харесай

Експлозия в Истанбул: Шестима загинали и десетки ранени след взрив на популярна търговска улица

Най-малко шестима починаха, а други 53-ма бяха ранени след гърмеж на основната пешеходна улица " Истиклял " в Истанбул. Инцидентът е станал малко след 16:20 ч. локално време в миг, в който на мястото е имало доста хора. 

 
 Explosion1
Причината за експлозията се обяснява. На място са пристигнали екипи на полицията, пожарната и здравните управляващи. Районът е отцепен. Турският президент Реджеп Ердоган изрази съболезнования към околните на жертвите. " Усилията за завладяване на Турция и турската нация посредством тероризъм няма да реализират задачата си ", съобщи той. Държавният глава акцентира, че причинителите " ще бъдат осъдени, както заслужават ".

 

Медийният контрол на Турция наложи краткотрайна възбрана за отразяване на детонацията, което значи, че телевизионните оператори не могат да демонстрират видеоклипове с момента на гърмежа или с следствията от него. Върховният съвет за радио и телевизия е налагал сходни забрани и в предишното след атентати, произшествия и някои политически въпроси.

 
 Explosion2
На други фрагменти се виждат коли за спешна помощ, пожарни коли и полиция на мястото на случая. Потребителите на обществените медии оповестиха, че магазините са били затворени, а булевардът - затворен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР