Най-малко шестима души загинаха, а други 12 бяха ранени след

...
Най-малко шестима души загинаха, а други 12 бяха ранени след
Коментари Харесай

Украйна съобщи за най-малко шестима загинали при руски обстрел в Херсон

Най-малко шестима души починаха, а други 12 бяха ранени след обстрел в Херсон. Според украинската войска става дума за съветско нахлуване, до момента в който президентът Владимир Путин е произнасял речта си в Кремъл по-рано през днешния ден.

Херсон е една от 4-те области, които Русия анексира предходната година. Съобщава се и за удари против град Очаков в Николаевска област. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че – изтъквам – „ безмилостно избива цивилното население “. Във вечерното си послание той прикани за завършек на войната и благодари на Джо Байдън за визитата в Киев.

„ Трябва да създадем всичко, с цел да сложим завършек на съветската експанзия през тази година, да освободим към момента окупираните територии и да подсигуряваме надеждна сигурност за нашата страна и за всички нации на Европа, които желаят да живеят в независимост и мир…. Всичко, от което се нуждаем, е увереност. Видях тази увереност от страна на президента Байдън и Съединените американски щати. И желая да благодаря за визитата. Работим по доставката на оръжия с огромен обхват и други типове оръжия, които до момента не бяха включени в пакетите за поддръжка “, съобщи украинският държавен глава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР