Най-малко шест са жертвите на днешното земетресение с магнитуд 6,2

...
Най-малко шест са жертвите на днешното земетресение с магнитуд 6,2
Коментари Харесай

Най-малко 6 са жертвите на труса в Хърватия. Кмет: Като в Хирошма е

Най-малко шест са жертвите на днешното земетресение с магнитуд 6,2 в Хърватия, измежду тях дете в Петриня и татко и наследник в Глина, оповестява осведомителният уебсайт Индекс.
Още по тематиката
По последна информация са починали 12-годишно момиченце в Петриня, 20-годишен мъж, възрастен мъж и татко и наследник в село Майске Поляне край Глина, удостовери за Индекс кметът на Глина Бранка Митич. Според неофициална информация на уеб страницата е умрял и още един човек в Майске Поляне, а различен се бори за живота си.

Къщата, в която са починали бащата и синът, е изцяло изравнена със земята.

Смъртта на детето в Петриня беше доказана от кмета на града Даринко Думбович и от полицията.

" Като в Хирошима е, няма ми го половината град. Стоя в този момент пред мъртвото момиченце, чакаме помощ. Моят град е опустошен изцяло ", сподели Думбович за националната телевизия ХРТ.

Пред Българска национална телевизия за ужаса от земния трус споделя българката Виолета Симеонова - някогашен публицист, а в този момент началник на офиса на Европейския парламент в Хърватия: " Много са потресаващи гледките. Като да вземем за пример - на един от мостовете, по които минава основният път към Петриня, се е отворил процеп от 15 см и придвижването е затруднено. Това е най-големият трус тази година. За страдание има петима починали и над 20 ранени. Петриня е съвсем напълно опустошен. Все още войската и всички цивилни сили, пожарните служби, които идват от цялата страна, разчистват, с цел да спасят затрупаните. Много е потърпевша болничното заведение в Петрина, където лежат и заболели от Ковид 19. Те са евакуирани в Загреб, където лечебните заведения вършат незабавни промени, с цел да могат да поемат болните ", споделя още Симеонова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР