Най-малко седем човека са били убити и трима ранени при

...
Най-малко седем човека са били убити и трима ранени при
Коментари Харесай

Украйна съобщи за най-малко седем убити при руска атака срещу училище

Най-малко седем индивида са били убити и трима ранени при съветска офанзива против учебно заведение край южния украински града Миколайв , оповестиха във вторник локалните управляващи, представени от ДПА.

Нападението е било осъществено в неделя сутринта против село Зелений Хай. Възстановителните и разчиствателните интервенции са завършили през днешния ден, споделиха управляващите. Украинските и съветските войски водят тежки боеве в покрайнините на Николаев . Градът е ситуиран на устието на река Южен Буг, която се влива в Черно море.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет заяви в Женева, че от началото на съветското настъпление в Украйна са починали 691 цивилни, в това число 48 деца . По думите ѝ тези бройки са публично документирани, само че в реалност числата  сигурно са по-големи. Бачелет акцентира, че множеството цивилни са починали от детонации с необятен радиус на поразяване като снаряди от тежка артилерия, реактивни системи за залпов огън, ракети и удари от въздуха, съобщи ДПА.

Украинската Върховна рада (парламентът) утвърди с огромно болшинство удължаването с 30 дни на периода на военното състояние в Украйна, който изтичаше на 26 март, оповестиха Укринформ и Ройтерс.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР