Най-малко петима души са пострадали при два ракетни удара в

...
Най-малко петима души са пострадали при два ракетни удара в
Коментари Харесай

Най-малко пет жертви след ракетен обстрел на западния украински град Лвов



Най-малко петима души са потърпевши при два ракетни удара в границите на западния украински град Лвов. Това съобщи шефът на региона Максим Козицки, представен от Франс прес.

Една от задачите на днешните удари е бил горивен склад в града, провалите по който провокираха голям пожар. До момента Лвов не е бил обект на огромни офанзиви.

Градът се намира наоколо до Полша, а днешното нахлуване съответствува с визитата на американския държавен глава Джо Байдън във Варшава.

От полската столица Байдън ще произнесе специфична тирада, която се чака в идващите минути. Придружен от премиера Матеуш Моравиецки, Джо Байдън се срещна с бежанци от Украйна.

Там беше запитан от кореспонденти какво мисли за съветския водач Владимир Путин, откакто вижда човешките премеждия, породени от войната, на което американския президент отговори по този начин: 

" Той е касапин ".

Думите му провокираха моментална реакция от Кремъл, чийто представител Дмитрий Песков съобщи, че сходни изявления лимитират опциите за разговор сред Русия и Съединени американски щати. Песков изрази и удивление, че такова изявление идва от човек, който в миналото е подкрепял американските бомбардировки в Югославия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР