Най-малко осем са самоделните бомби, изпратени по пощата до високопоставени

...
Най-малко осем са самоделните бомби, изпратени по пощата до високопоставени
Коментари Харесай

Сплашиха с осем бомби демократи в САЩ

Най-малко осем са самоделните бомби, изпратени по пощата до високопоставени представители на Демократическата партия в Съединените щати. Инцидентите се случват по-малко от две седмици преди частичните избори за Конгрес. На избирателен протест президентът Доналд Тръмп прикани за спокойно разрешаване на политическите разлики и осъди политическото принуждение. Вижте детайлностите.

Последни цели на към този момент незнайния адресант на пакети със самоделни бомби са някогашният вицепрезидент Джо Байдън и губернаторът на Ню Йорк Марио Куомо. Подобни пакети бяха изпратени и до някогашния президент Обама, някогашния съперник на Тръмп в президентските избори Хилари Клинтън, някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан, някогашния основен прокурор Ерик Холдър, милиардерът и спонсор на демократите - Джордж Сорос, до конгресмен-демократ от Калифорния. Хилари Клинтън изрази паника за протичащото се.
Хилари Клинтън, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати: Живеем в обезпокоително време. Това е време на дълбоки разлики и би трябвало да създадем всичко допустимо да обединим нашата страна.
В средите на демократите считат, че случилото се е разследване на политиката на президента Тръмп, който постоянно подлага на критика демократичните медии и тъкмо личностите, в този момент получили пакетите.
Джон Бренан, някогашен шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ: Той би трябвало да обмисли какво прави и какво споделя. Той не би трябвало да бие барабаните на гнева, омразата и войната. Той би трябвало да се опита да ни сплоти като народ.
Самият Тръмп като че ли омекоти реториката. В първа обществена реакция на избирателен протест в Уисконсин той осъди случаите, прикани медиите да спрат нападателния звук, а американското общество - да се сплоти.
Доналд Тръмп, президент на Съединените щати: Всички закани за политическо принуждение са закани за самата народна власт. Никоя нация няма да реализира триумф, в случай че толерира насилието или опасността от принуждение за политически напън или надзор.
Нито един от откритите пакети с бомби не се е взривил, потърпевши няма. Никой към този момент не е поел отговорност за случаите. Всичко това обаче се случва по-малко от две седмици преди частичните избори за Конгрес, на които демократите си слагат за цел да получат болшинство.
 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Li Muzi
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР