Най-малко един медал от Световното първенство в Екатеринбург ще гони

...
Най-малко един медал от Световното първенство в Екатеринбург ще гони
Коментари Харесай

Мъжете гонят най-малко един медал на Световното първенство по бокс

Най-малко един орден от Световното състезание в Екатеринбург ще гони мъжкият ни народен тим по бокс. Това съобщи треньорът Жоел Арате ден преди заминаването на отбора ни за Русия. Шампионатът на планетата е от 9 до 21 септември, като България ще бъде показана от петима боксьори. Това са Даниел Асенов (52 кг), Боян Асенов (57), Кирил Русинов (63), Радослав Панталеев (91) и Петър Белберов (+91).

Категориите на международното състезание са изменени, като са в унисон с тези, които ще бъдат на олимпийските игри в Токио следващата година. Това ускорява конкуренцията, защото някой от тегловите дивизии са отстранени.

"На международното няма да има категория до 49 кг, което значи, че много сериозна част от тези бойци ще дойдат при мен на 52 кг. Това не ме тормози, тъй като съм квалифициран и задачата е ясна - орден ", съобщи многократният европейски първенец Даниел Асенов. На него, Панталеев и Белберов падат очакванията за положително показване като най-опитни в състава на България.

"Нивото на Световното състезание ще бъде извънредно високо. Ние се подготвихме добре и мисля, че сме подготвени. Искам да вземем минимум един орден - това е главната ни цел ", изясни Арате. На шампионата в Екатеринбург ще вземат участие 490 боксьори в 8 категории, което прави почти по 60 бойци дивизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР