Най-малко един е загинал при частично срутване на високоетажна жилищна

...
Най-малко един е загинал при частично срутване на високоетажна жилищна
Коментари Харесай

51 души в неизвестност след срутване на 12-етажна жилищна сграда в Маями



Най-малко един е умрял при отчасти сриване на високоетажна жилищна постройка в Сърфсайд, градче в покрайнините на Маями.

Местните управляващи оповестиха, че с 51 души, които се допуска, че са били в постройката не е открит контакт. Има възможност някои от тях да не са били по домовете си по време на сриването. Все още не се знае какво е породило нещастието.

По време на конференция стана ясно, че сега екипите работят по стабилизиране на останалата част от постройката и не престават да търсят оживели. 35 души са били извадени от руините, в това число двама, които са били извадени от руините, когато избавителните екипи са употребявали подготвени кучета и дронове в търсене на оживели.

Няма публична информация за повече жертви, не се знае и какъв брой хора са били в постройката при сриването, само че кметът на Сърфсайд Чарлз Бъркет сподели, че броя на жертвите може да се повиши. Съобщава се за най-малко 10 ранени.

При всеобщата интервенция за избавяне на оживели екипи са извадили младеж от купища парчета и също са употребявали стълби да спасят хора, излезли по балконите в незасегната част. 

Една трета от 12 етажния блок на брега на океана се е срутила в към два след среднощ локално време, оповестяват управляващите.

Десетки жилища са били наранени като от фрагменти може да се види изцяло срутила се част, парчета по земята и зеещи елементи от балкони. Стотици пожарникари и избавителни служащи разчистват тонове.

Длъжностни лица обявиха, че постройката, която е била издигната през 1981 година, е минала през развой на ресертификация, изискващ ремонт, и че друга постройка е новопостроена в съседство, макар че повода за колапса остава неразбираема.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР