Най-малко две поколения научиха ценни уроци в последното десетилетие след

...
Най-малко две поколения научиха ценни уроци в последното десетилетие след
Коментари Харесай

Полет в инвестиционните висини. Проектът iuvo

Най-малко две генерации научиха скъпи уроци в последното десетилетие след международната финансова рецесия. Благодарение на рецесията тематиката за финансовата просветеност беше необятно поддържана и като естествено продължение на това милиони души по целия свят усъвършенстваха уменията си да влагат. Докато доверието в банковата система към момента е разтърсено, на пазара на финансовите услуги навлизат потреблението на FinTech технологиите. Секторът стартира да разкрива богатствата си пред необятната аудитория едвам в последните години, когато на сцената се появиха елементарно налични благоприятни условия за вложение в лицето на peer-2-peer (или за по-кратко Р2Р) платформите. Над 60% от общия растеж на FinTech бранша се дължат точно на Р2Р платформите за вложения в Европа. Моделът на Р2Р вложението не подмина и нашите ширини, където набира от ден на ден известност, с помощта на дейното наличие на Р2Р платформата iuvo.

Основаната в Естония компания е една от най-бързо разрастващите се в Европа. Повече от €27 млн. вложения, над 6500 вложители от повече от 110 страни в целия свят е равносметката за iuvo за едвам 2 години от старта. Най-сериозен е ползата към платформата от вложители от Англия, Испания, Германия, Скандинавските и Балтийските страни, където Р2Р като капиталов модел е добре прочут. Когато приказваме за вложения, от ден на ден хора излизат от клишето на банковия депозит и търсят нови, по-доходоносни благоприятни условия за вложение на средствата си. Отлична такава опция са Р2Р платформите.

 Снимка 380257
Източник:

Какво съставлява Р2Р? Накратко това е платформа, която разрешава на частни лица да влагат свободни средства в заеми на кредитополучатели, против което получават лихвен % облага. Заемите са предоставени за вложения от кредиторски компании, наричани още оригинатори. Възможностите за реализиране на добра рентабилност с Р2Р са доста, задоволително е да разполагате с готовност да инвестирате, а с iuvo е даже още по-лесно. Възможностите пред вложителите в iuvo са за 8.9% междинна годишна рентабилност. Опитните вложители могат да разчитат на лична тактика, а тези, които занапред навлизат в света на вложенията, биха могли да употребяват филтрите за автоматизирано вложение за оптимални резултати.

Ръст на пазара

Основна причина за растежа на пазара на Р2Р в България е дейното наличие на iuvo. Макар платформата да е записана в Естония, iuvo се употребява с доверие измежду родните вложители. Профилът на хората, които употребяват Р2Р платформата като капиталов инструмент, е цветен и включва вложители от 25 до 60 години. Някои от тях съпоставят платформата с обслужващите ги банки и харесват това, че в iuvo получават доста по-добро обслужване и неколкократно по-високи лихви от тези на банков депозит. С това хиляди българи се подреждат измежду вложители от цяла Европа, тествайки и прилагайки на процедура капиталовите си тактики за невисок риск и висока рентабилност.

Наскоро в платформата бяха добавени два нови оригинатора с атрактивни капиталови оферти от Потребителски, Бизнес, Ипотечни и Авто заеми. Резултатите за iuvo са обилни и това е с помощта на към този момент построеното доверие в платформата. Именно върху основаването на сигурна, интуитивна и лесна за ръководство платформа са съсредоточени напъните на екипа. Голям плюс за iuvo се оказва произходът на заемите, качени на платформата. Повече от 95% от предлаганите за инвестиция заеми са на оригинатори от страни в Европа, което печели доверието на вложителите. Друг главен миг е гаранцията за назад изкупуване на вложената сума, с която всяка инвестиция е обезпечена, даже при положение на неспособност кредитополучателят да изплаща вноските си.

Така за 2017 год. междинният годишен % на рентабилност на платформата е 8.9%, а вложителите с най-хубава тактика доближават до 15%. Набиращата известност платформа се радва на сериозен интерес както от страна на опитни вложители, по този начин и на такива, които са доверили първите си стъпки в света на вложенията на iuvo. За последните 12 месеца вложенията на пазара на iuvo са се нараснали шесткратно, а оборотът от България - пет пъти. Инвеститорската база пък е повишена 300% за последната година, а българите на платформата са се нараснали със 127%. Прогнозите са положителни във връзка с развиването на компанията. Очакванията са за сериозен растеж през идната календарна година. Формиращата се Start-up просвета може да се похвали с още един член, който гордо минава в редиците на сполучливите компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР