Най-малко двама души бяха убити, а десетки ранени след сблъсъци

...
Най-малко двама души бяха убити, а десетки ранени след сблъсъци
Коментари Харесай

Кризата във Венецуела: Жертви и ранени по границата с Бразилия

Най-малко двама души бяха убити, а десетки ранени след конфликти сред военни и жители по границата с Бразилия. От през вчерашния ден тя е затворена. Самопровъзгласилият се за президент Хуан Гуайдо беше безапелационен, че венецуелците ще получат храна и лекарства, без значение от всички трудности.

Напрежението ескалира откакто венецуелски военни са почнали да стрелят по жители, опитващи се да им попречат да затворят границата с Бразилия. Тя беше затворена по разпореждане на президента Николас Мадуро, с цел да попречи на близо 200 тона филантропична помощ да влязат в страната. В Туитър вицепрезидентът на страната разгласи, че до второ разпореждане ще бъдат затворени още три пешеходни моста И по границата в Колумбия. До момента венецуелците минаваха по тях, с цел да си набират нужната храна и лекарства.

Вчера, на границата сред Венецуела и Колумбия, на разстояние към 300 метра, се организираха два концерта. Единият, проведен от милиардера Ричард Брансън, по искане на Хуан Гуайдо. Той участва на изявата с още няколко водачи от Латинска Америка. По-късно даде конференция.
Хуан Гуайдо, водач на опозицията: " Хора по света, през днешния ден Венецуела е в търсене на свободата си. Страната ни остава и устоява, и доста скоро ще си я върнем. И ще кажем: Благодарим ви, хора по света, че отворихте вратата към свободата във Венецуела. "  © БГНЕС
Гуайдо прикани венецуелците през днешния ден да облекат светли облекла и да се насочат към казармите в страната и спокойно да помолят военните да отворят границите и да пуснат тоновете филантропична помощ. Вторият концерт, подкрепян от режима на Николас Мадуро, е разгласен като тридневен фестивал под надпис " Долу ръцете от Венецуела ".

В понеделник, в търсене на излаз от рецесията във Венецуела, се събира така наречен група от Лима, в която влизат страни от Южна и Централна Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР