Най-малко дузина големи марки спряха рекламните разходи в X, бивш

...
Най-малко дузина големи марки спряха рекламните разходи в X, бивш
Коментари Харесай

Ето дузината марки, които са поставили на пауза реклами на X на фона на продължаващата криза за платформата на Илон Мъск

Най-малко дузина огромни марки стопираха рекламните разноски в X, някогашен Twitter, откогато последният отлив на рекламодатели стартира предходната седмица заради опасения по отношение на антисемитизма и речта на омразата в платформата за обществени медии на Илон Мъск.

Fox Sports, Ubisoft, Axios, TechCrunch и 11:11 Media на Парис Хилтън споделиха на CNN през последните дни, че са спрели разноските си за реклама на X, присъединявайки се към други огромни рекламодатели, които се отхвърлиха предходната седмица.

Продължаващото овакантяване на рекламодателите бележи задълбочаваща се рецесия за X, която към този момент се бореше да притегли марки назад към платформата след поглъщането на Мъск предходната година. И това идва, защото възходящ брой консуматори на X също се отдръпват към различни платформи. Белият дом се причисли към Threads тази седмица, давайки подтик на съперника на Meta X.

Последният протест стартира предходната седмица, когато IBM съобщи, че е спряла рекламата на X, откакто отчет от надзора на прогресивните медии Media Matters откри, че рекламата й се е показвала дружно с пронацистко наличие на платформата. Решението на IBM също пристигна, откакто Мъск обществено поддържа антисемитска доктрина на конспирацията в обява на X по-рано през седмицата.

В петък редица огромни медийни марки, в това число Disney, Paramount, Comcast, Lionsgate, NBCUniversal и Warner Bros. Discovery, родител на CNN, последваха образеца им, макар че не прецизираха аргументите за прекъсването на рекламата на X. Съобщава се също, че Apple е отдръпнала разноските си за реклама на X от предходната седмица, съгласно известия от голям брой новинарски издания.

X прикани своите рекламни сътрудници да оказват помощ за отбраната на това, което назовава „ независимост на словото “. В понеделник компанията заведе дело, обвинявайки Media Matters в погрешно показване на вероятността рекламите да се демонстрират дружно с екстремистко наличие на уеб страницата. X също сподели, че е направил пронацистките сметки, разпознати от Media Matters, неприемливи за монетизиране, което значи, че рекламите към този момент не могат да се демонстрират на техните страници. А основният изпълнителен шеф Линда Яккарино продължава да популяризира контроли за сигурност на марката, които съгласно компанията могат да оказват помощ за попречване на проявлението на реклами до нежелателно наличие. (Media Matters даде обещание да се бори против правосъдния иск от X и твърди, че стои зад своите отчети.)

Но компанията не е направила нищо друго, с цел да увери рекламодателите, че платформата й е безвредна. Пронацистките сметки, разпознати от Media Matters, остават дейни на уеб страницата, дружно с други крайнодесни и бели супремасистки сметки, някои от които Мъск беше възстановил в платформата след поглъщането му. В сряда CNN видя реклами за Мичиганския университет, показвани на страницата на акаунта X, принадлежащ на Ричард Спенсър, прочут бял националист. (Говорител на Мичиганския университет сподели на CNN, че университетът „ следи от близко развиването на X, до момента в който продължаваме да оценяваме потреблението на платформата. “)

Мъск тази седмица също поддържа остарялата от години, развенчана доктрина на конспирацията „ Pizzagate “, която през 2016 година е предиздвикала мъж с оръжие да стреля в пицария във Вашингтон, окръг Колумбия.

Някои рекламодатели останаха на X макар опасенията за езика на омразата. Националната футболна лига - един от най-големите рекламни сътрудници на платформата - сподели пред CNN във вторник, че неведнъж е изразявала угриженост по отношение на езика на омразата непосредствено към управлението на X, макар че не е изтеглила разноските си от платформата.

– Оливър Дарси, Лиам Райли и Браян Фънг от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР