Най-малко девет души са починали в Ню Йорк и Ню

...
Най-малко девет души са починали в Ню Йорк и Ню
Коментари Харесай

Най-малко 9 загинали в Ню Йорк и Ню Джърси заради урагана Айда



Най-малко девет души са умряли в Ню Йорк и Ню Джърси в резултат на проливните дъждове и наводненията поради урагана Айда, чиято мощ към този момент е на стихия от четвърта категория.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси оповестиха изключително състояние късно в сряда вечерта. Повече от 100 хиляди домове остават без електричество поради стихията.

Кадри демонстрират пометени коли и потопени под вода метролинии. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разказа наводненията като " исторически " и прикани хората да останат по домовете си. Властите стопираха полетите Ню Йорк и Ню Джърси.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разказа наводненията и времето в сряда вечерта като " историческо метеорологично събитие ", а Националната метеорологична работа разгласи за първи път изключително състояние при наводнения в Ню Йорк.

Рано в четвъртък бяха подхванати старания за възобновяване, с цел да се върнат на работа транспортните системи, обслужващи милиони поданици в гъсто обитаемата област.

Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул прикани отиващи на работа да си останат у дома и помоли за самообладание, която " да ни даде малко време, с цел да имаме цялостно възобновяване на влаковия превоз ", откакто услугата беше прекратена в огромна част от региона, оставяйки доста пасажери блокирани за една нощ.

Бурята провокира " рискови равнища на превалявания " от 5 до 7,6 см на час по коридора от Филаделфия до Ню Йорк, заяви Националната метеорологична работа.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси оповестиха изключително състояние късно в сряда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР