Най-малко десет души, включително и един полицай, са убитите при

...
Най-малко десет души, включително и един полицай, са убитите при
Коментари Харесай

Най-малко 10 човека са застреляни в супермаркет в Колорадо

Най-малко 10 души, в това число и един служител на реда, са убитите при стрелбата, която незнайно лице откри в супермаркет в Боулдър, Колорадо, оповестяват " Ню Йорк Таймс " и „ Уол Стрийт Джърнъл “, представени от БГНЕС.

Изданията означават, че чиновниците на реда са съумели да задържат нападателя. Американски телевизионни канали демонстрираха фрагменти, на които се вижда по какъв начин служители на реда извеждат гол до кръста мъж, евентуално стрелеца, от постройка на супермаркета.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че американският президент Джо Байдън към този момент е осведомен за случая. " Президентът беше осведомен за стрелбата в Колорадо, екипът му ще го държи в течение, до момента в който събитията се развиват ", написа Псаки в своя Туитър.

По-рано от полицейското ръководство на Боулдър оповестиха, че незнайно лице е разкрило огън покрай супермаркет King Soopers. По-късно стрелецът се преместил в постройката на магазина. Възможно е нападателят да е имал съучастници.

По-късно ръководителят на полицейското ръководство Кери Ямагучи заяви на конференция, че нападателя е арестуван. " В момента опасността е отминала. Лицето, разкрило пукотевица, е арестувано. Той е ранен и му се оказва здравна помощ ", се споделя в изказването

Говорител на полицията също удостовери по-ранните известия в медиите, че няколко души, в това число служител на реда, са починали вследствие на стрелбата. Той не уточни точния брой на смъртните случаи, само че изясни, че съгласуваните дейности на чиновниците на реда са помогнали да се избегне по-голям брой жертви. Губернаторът на Колорадо и кметът на Боулдър дефинираха в " Туитър " станалото като " покруса ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР