Най-малко четирима души загинаха днес при въздушни удари и обстрел

...
Най-малко четирима души загинаха днес при въздушни удари и обстрел
Коментари Харесай

Четирима убити при бомбардировка в Киев

Най-малко четирима души починаха през днешния ден при въздушни удари и обстрел против Киев, оповестиха украинските управляващи, представени от Ройтерс, съобщи NOVA. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2555
Руските войски напредват към украинската столица, а кметът Виталий Кличко разгласи 35-часов полицейски час, който стартира през днешния ден в 20:00 ч. локално време.

Малко преди разсъмване центърът на града беше разтресен от два мощни гърмежа, а късно нощес украинските сили откриха пукотевица против противников дрон. Кличко прикани мъжете, които са напуснали столицата, с цел да отведат дамите и децата си в по-безопасни елементи на Украйна, да се върнат и да я пазят. 

Очевидец от Ройтерс описа, че е видял висок жилищен блок, който е бил обхванат от пламъци, откакто е бил уцелен от артилерия. На мястото е имало пожарникари и спасители, които са се опитвали да потушат огъня и да изтеглят жителите на блока.

Оръжейният цех „ Артем “ в централната част на Киев също е бил ударен. Кадри, снимани от локален гражданин, демонстрират пушек, който идва от покрива на завода. 

Вчера Русия сподели, че възнамерява да нападна украински оръжейни заводи в отговор на нахлуване, което твърди, че украинските сили са направили против следения от сепаратистите град Донецк. Москва прикани служащите и локалните поданици да не се доближават до оръжейните фабрики. Украйна отхвърля да е атакувала Донецк. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР