Най-малко 9 пострадали и много материални щети причиниха огромни вълни

...
Най-малко 9 пострадали и много материални щети причиниха огромни вълни
Коментари Харесай

12-метрови вълни: Най-малко 9 пострадали край Калифорния

Най-малко 9 потърпевши и доста материални вреди предизвикаха големи талази край крайбрежията на Калифорния. Има и предизвестия за евакуация.

Вчера повече от 6 милиона души бяха с предизвестие за заплаха от големи талази в щатите Калифорния и Орегон. От Националната метеорологична работа прогнозите бяха за океански талази достигащи над 12 метра.

Бяха издадени заповеди за евакуация за плажа Стинсън в окръг Марин, северно от Сан Франциско, както и за елементи от Санта Круз по централното крайбрежие.

От Метеорологичната работа в региона на Лос Анджелис предизвестиха, че мощни циклони на север в Тихия океан изпращат талази с височина от 3 и половина до 5 метра, изтласквайки голяма водна маса по крайбрежието. На някои места прогнозите бяха за талази с височина до 7-6 метра.

В региона има заплаха и от гръмотевични стихии, а в Медфорд, Орегон, чакат рискови условия на плажа и поривисти ветрове със скорост до 80 км в час.

Има предизвестия и за плажуващите в Лос Анджелис и огромна част от Южна Калифорния за висок риск от удавяне. Националната метеорологична работа е с предизвестие за тези региони за висок прибой и крайбрежни наводнения до понеделник.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР