Най-малко 5000 мароканци са успели да влязат в понеделник в

...
Най-малко 5000 мароканци са успели да влязат в понеделник в
Коментари Харесай

Най-малко 5000 мароканци достигнаха испанския анклав Сеута в Африка

Най-малко 5000 мароканци са съумели да влязат в понеделник в самостоятелния испанския град Сеута в Африка, което е връх в границите на едно денонощие, оповестиха испанските управляващи. 
Някой от тях са пристигнали с лодки, други с плуване, а трети са заобиколили граничния вълнолом, без да бъдат арестувани от мароканските управляващи, които охраняват границата.
Вътрешното министерство на Испания разгласи, че в анклава ще бъдат изпратени подкрепления от полицията и гражданска отбрана. Испанските и мароканските управляващи са в непрекъснат контакт и са постигнали съглашение за връщането в родината им на мароканските жители, идващи в Сеута, акцентират още от министерството на вътрешните работи в Мадрид.
Това е второто всеобщо настъпление на незаконни мигранти от Мароко в Сеута, откакто на 24-ти и 25-ти април 146 мароканци, от които 40 малолетни, влязоха в града с плуване. Сега нашествието към самостоятелния испански град е почнало към 2 часа през нощта и е траяло до късните часове в понеделник. Летуващи на плажа свидетелстват, че измежду тях е имало дами и доста деца. 
Мигрантите са надвишили съвсем 14 пъти потенциала на лагера Тарахал, където би трябвало да останат в карантина. Един от тях се е удавил, а за спасяването на живота на останалите са помогнали Гражданската армия, Червеният кръст и Граничната полиция. В ход е идентифицирането им, с цел да могат по-късно да бъдат депортирани назад в Мароко в осъществяване на съглашението от 1992 г. Единствено малолетните имат право да останат. 
Министърът на външните работи Аранча Гонзалес Лая уточни, че испанското държавно управление към момента няма доказателства, че Мароко подкрепя влизането на мигранти в Испания като метод за напън върху изпълнителната власт в актуалната дипломатическа рецесия. Отношенията с Мароко са напрегнати тъй като Испания даде политическо леговище на водача на военната организация Полисарио - Брахим Гали, който обслужва ползите на Алжир против Мароко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР