Най-малко 50 украински войници са загинали след руски ракетен удар

...
Най-малко 50 украински войници са загинали след руски ракетен удар
Коментари Харесай

Над 50 украински войници убити при руски ракетен удар до Николаев

Най-малко 50 украински бойци са починали след съветски ракетен удар над военни поделения до град Николаев, оповестява Агенция Франс Прес. Според Би Би Си в самия град Николаев ситуацията е спокойна.

В същото време в обсадения Мариупол уличните боеве към този момент се водят в центъра на града. Мариупол е обект на съветската военна интервенция, защото региона му е връзка сред анексирания полуостров Крим и сепаратистките територии в Донбас.

От Москва упрекват украинската войска, че изстрелват ракетни удари против цивилни в Донецк. Това е декларирал президентът Владимир Путин в телефонен диалог с премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Руският държавен глава е показал, че те са довели до " многочислени жертви измежду мирното население " в приетите от Русия национални републики към Донецк и Луганск.

Междувременно кметът на украинския град Запорожие Анатолий Куртиев заяви, че в предградията му - след офанзиви на съветски войски с хеликоптери, танкове, минохвъргачки и ракетни системи - са починали деветима души, а други 17 са ранени.

Областният град Запорожие стана значим директен пункт за към 35 хиляди души, съумели да изоставен обсадения град Мариупол. Ето за какво украинските военни вкарват в него 38-часов комендантски час и приканват жителите да не напущат домовете си, до момента в който мярката е в действие.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР