Най-малко 400 българи са търсили изцеление при бразилския медиум Жоао

...
Най-малко 400 българи са търсили изцеление при бразилския медиум Жоао
Коментари Харесай

Жоао де Деус "лекувал" 400 българи! "Медиумът" бъркал с щипци в носа на пациентите и печелел 40 бона дневно

Най-малко 400 българи са търсили излекуване при бразилския медиум Жоао де Деус, сходно на тежкоболната Теодора Маджарова, съобщи " Телеграф ". Той се популяризира като най-могъщия врач след Исус Христос. Излъгани от него обаче споделят, че е просто един необразован фермер от градчето Абаджания, ситуирано на 130 км от столицата Бразилия, написа австралийският проверяващ публицист Тим Елиът от в. " Сидни морнинг хералд ".

77-годишният Жоао лекува като пъха 20-сантиметрови щипци в носа на пациента чак до мозъка. Всъщност това го правел несамият той, а някой от 39-те духа, които се вселяват в него. Както посочи Елиът, измежду тях са бразилските лекари доктор Освалдо Крус (починал през 1917 г.) и доктор Аугусто де Алмейда (умрял през 1908 г.), библейският цар Соломон и св. Игнаций Лойола, създател на ордена на йезуитите. Твърди се, че тези духовни лечители могат да изцелят всичко - от хепатит до СПИН. И че за тези 40 година, откогато се вселяват в Жоао, те са помогнали на над 8 млн. души.

Медиумът твърди, че не взима пари за своите " съвещания ", само че лекуването при него не е гратис, акцентира Елиът. В неговата Каза има осем кристални кревати, които се дават чартърен на страдащите за 60 $ на час. В магазина за сувенири се продават всевъзможни артикули с лика на Жоао де Деус - книги, компакт дискове, торбички, тениски, чаши за кафе и кристали ( " благословени от духовни лечители). Има и " лечебни триъгълници " от дърво, които можеш да си заковеш на стената и да се молиш пред тях.

Най-важни обаче са " благословената вода ", която се купува от този магазин или от кафенето към Каза де Дон Игнасио, и билката, с която човек може да се снабди от " аптеката ", след проявление на " духовната рецепта ". Според Тим Елиът посетителите даватсредно по 20 $ единствено за билки. Тъй като Жоао приема към 2000 пациенти дневно, това значи, че получава 40 000 $ на ден единствено от продажбата на пасифлора. Според австралийския публицист медиумът персонално одобрявал групите с пациенти, които се изсипват в Абаджания, нормално за двуседмичен курс на " лекуване ", откакто са платили няколко хиляди $. Имало клюки, че той взима комисионна от туристическите организации.

Междувременно стана ясно, че околните на Теодора, която изпадна в тежко положение в Бразилия, откакто отиде да се лекува от рак на гърдата при медиум Жоао, са съумели да съберат над 70 000 лв. от дарения. По този метод станало допустимо тя да бъде извозена още в петък или събота до Истанбул, като бъде съпроводена от медицински личен състав. Близките на Теодора се надяват оттова тя да бъде докарана в България с държавен хеликоптер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР