Най-малко 40 души загинаха и 50 бяха ранени при бунт

...
Най-малко 40 души загинаха и 50 бяха ранени при бунт
Коментари Харесай

Касапница във венецуелски затвор доведе до над 40 убити

Най-малко 40 души починаха и 50 бяха ранени при протест в затвор в централната част на Венецуела. Сред потърпевшите е чиновник на Националната армия, ранен от детонация. Директорът на пандиза е също е бил ранен - с изострен предмет. Бунтът е поради неразрешени визити поради ковид.

Размириците са в град Гуанаре, на 450 км от столицата Каракас. Според АФП пандизчиите пробвали да извършат всеобщо бягство. Венецуелската министърка на пандизите Ирис Варела удостовери за размириците, като добави пред локалния в. " Ултимас нотисиас ", че група пандизчии нападнали чиновници на защитата. 

Каролина Хирон от неправителствената организация " Венецуелски център за наблюдаване на пандизите " съобщи, че пандизчиите са организирали протест, тъй като са обект на принуждение и " тъй като не им се разрешават никакви визити и нямат нито самун, нито вода ". Според нея в пандиза с потенциал 750 души се намира 2500 пандизчии. Неправителствената организация твърди, че 97 пандизчии са умрели предходната година зад решетките. Смъртта на 70% от тях била обвързван с туберкулоза и неналичието на лекуване. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР