Най-малко 37 затворници загинаха при бунт в затвор в щата

...
Най-малко 37 затворници загинаха при бунт в затвор в щата
Коментари Харесай

Най-малко 37 души загинаха при затворнически бунт във Венецуела

Най-малко 37 пандизчии починаха при протест в затвор в щата Амасонас в южната част на Венецуела, заяви прокуратурата на страната, представена от испанската телевизия АВС. На място бяха изпратени специфични сили от министерството на вътрешните работи, откакто очевидци подахода сигнали за продължаваща няколко часа престрелка в пандиза в региона на Пуерто Аякучо, столицата на щата.
Според правозащитни групи, занимаваща се с правата на пандизчиите, всички 37 починали са излежавали наказване. Това са към една трета от всички пандизчии в центъра. Ранените измежду личния състав са 14 души. Според източник организация " Ефе ", получил информация от първа ръка за случая, случилото се в пандиза, ръководен от вътрешното министерство, било в миг, в който взаимна комисия на полицията и армията правела ревизия.

Много затвори в страната страдат от липса на личен състав, а на процедура ръководството им се реализира от част от наказаните, отбелязва Би Би Си.
" Клане в центъра за задържане " в град Пуерто Аякучо, написа губернаторът на щата Либорио Гуаруя в " Туитър ". " Над 35 натрупа " бяха открити, откакто специфични елементи на министерството на вътрешните работи и правораздаването " откриха надзор върху този център ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР