Най-малко 23-ма военнослужещи са обявени за изчезнали днес след наводнение,

...
Най-малко 23-ма военнослужещи са обявени за изчезнали днес след наводнение,
Коментари Харесай

Най-малко 23-ма войници са в неизвестност след внезапно наводнение в индийския щат Сиким

Най-малко 23-ма военнослужещи са оповестени за изчезнали през днешния ден след наводняване, породено от неочакван пороен дъжд в щата Сиким, Североизточна Индия, съобщи Ройтерс, като се базира на индийски боен представител.

Дъждът е връхлетял котловина на към 150 км северно от столицата на щата - град Гангток, близо до границата с Китай.

" Пострадали са някои уреди на армията в долината, работи се по определяне на детайлностите ", сподели представител на военните от град Гуахати. Прииждащите води след изпускането на язовир са залели няколко транспортни средства, посочи той.

Периодични превалявания и гръмотевични стихии затрудняват избавителните интервенции в региона, съобщи за Ройтерс различен представител на армията, поискал да резервира анонимност.

Пострадалата котловина се намира в планински регион. Заради изпускането на вода от язовира нагоре по течението на река Тиста, нивото й се е повишило с 4,5 метра над нормалното, оповестиха индийските военни, представени от Франс прес.

Наводненията и свлачищата са относително постоянно събитие в Индия и предизвикват тежки вреди, изключително в сезона на мусоните - от юни до септември. През октомври обаче този интервал нормално е завършил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР