Най-малко 23-ма души загинаха при сблъсъци в югоизточната иранска провинция

...
Най-малко 23-ма души загинаха при сблъсъци в югоизточната иранска провинция
Коментари Харесай

Изнасилване на 15-годишна вдигна бунт, загинаха над 20 души

" Най-малко 23-ма души починаха при конфликти в югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан ", това съобщи израелската медия нюзру.

" Членове на опозиционната на Техеран въоръжена сунитската формация " Джейш ал Адл " ( " Армия на справедливостта " ) направиха през вчерашния ден и през днешния ден набези против полицейски сектори и бази на елитното военизирано поделение Корпус на стражите на Ислямската република (КСИР) в разнообразни елементи на провинцията. В офанзивите участваха към 170 души. Властите обявиха, че са ликвидирали минимум 10 терористи ", добави изданието.

" От своя страна, вътрешното министерство и КСИР признаха за 13 починали служители на реда и военни ", написа novini.bg.

" Поводът са конфликтите стана обезчестяване на 15-годишно момиче от етническото малцинство белуджи. Основният обвинен за осъществяването на половото закононарушение е полковникът от КСИР Ибрахим Кючекзаи. Той бе и основната цел на бойците от " Армията на справедливостта ". По данни към този миг военният не е потърпевш ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР