Най-малко 21 са жертвите на тежката автобусна катастрофа в Италия

...
Най-малко 21 са жертвите на тежката автобусна катастрофа в Италия
Коментари Харесай

Най-малко 21 са жертвите на тежката автобусна катастрофа в Италия

Най-малко 21 са жертвите на тежката автобусна злополука в Италия от нощес. Сред тях - две деца и чужденци. Ранени са 15 души. Автобусът е паднал от естакада наоколо до Венеция, най-вероятно в резултат на прилошаване на водача.

Около 19:45 ч. локално време рейс, пътуващ от историческия център на Венеция към къмпинг край град Местре, се удря в мантинелата на естакада и се приземява върху релсите край жп гара. И се възпламенява.

" Вдигнахме рейса, с цел да сме сигурни, че изпод няма други хора. Както виждате, той се е преобърнал. Ударът е ужасяващ, тъй като пада от 10 метра. В него пътуват 39 души. Оказването на помощ не беше елементарно. При удара са се запалили електрическите акумулатори на рейса ", съобщи Мауро Луонго, шеф на пожарната работа във Венеция.

Кметът на града Луиджи Бруняро разказа сцената като апокалиптична. Потвърдена е гибелта на петима украинци и немец. Сред жертвите е и 40-годишният италиански водач, който най-вероятно е изгубил надзор, откакто се почувствал зле. Като цяло жертвите и ранените са младежи.

" В рейса е имало доста чужденци, които се прибирали от Венеция към къмпинг в Маргера. Автобусът е бил нает особено за този маршрут. За нас това не е първи сходен случай. Преди няколко години рейс се възпламени в провинция Верона ", добави Мауро Луонго.

Заради нещастието Венеция е в печал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР