Най-малко 21 бебета, родени от сурогатни майки украинки, са в

...
Най-малко 21 бебета, родени от сурогатни майки украинки, са в
Коментари Харесай

Бебетата, родени от сурогатни майки в Украйна, очакват чуждестранните си родители

Най-малко 21 бебета, родени от сурогатни майки украинки, са в клопката на войната. Намират се в приспособеното детско поделение в бомбоубежище в Киев в очакване да бъдат взети от своите биологични задгранични родители. В условия на война и непредвидим процес на събитията.

Отгоре се чуват падащи бомби и снаряди, а от долу се е родил нов живот.

Като Леонард – дете на немски родители. Той е от дребното щастливци, тъй като биологичните му родители са подхванали рисковано пътешестване с трен в продължение на 12 часа, с цел да вземат бебето на няколко дни и да го отведат в Германия.

Но с раждането на бебетата, идват и новите проблеми. По силата на контракта със сурогатната майка, след раждането, тя няма ангажимент към него, а грижите се поемат от клиниката и по-късно се трансферират на биологичните родители. Но с настъпването на войната, задграничните родители все по-трудно съумяват да преодолеят пречките на войната и да приберат децата си по безвреден метод.

Медицинските сестри, които отглеждат бебетата, също са мощно обезпокоени. Осъзнават, че не могат да изоставят невръстните деца и макар апелите за евакуация, не напущат поста си. Сменят пелените, хранят децата с приспособено мляко. Засега имат вода и електричество и могат да стерилизират шишетата, до момента в който гледат новините какво се случва горе.

Украйна е една от дребното страни в Европа, в която сурогатното майчинство е легално. По публични данни на украинското държавно управление, сега най-малко 500 дами са бременни със сурогатни бебета на чужденци. Двойки от Съединени американски щати, Европа, Южна Америка и даже Китай, които не могат да имат деца по натурален път, се обръщат за услугата към Украйна. Украинските сурогатни майки пък получават обилно обезщетение от $15 000 за осъществената работа и това е единственият метод да получат жилище. В множеството случаи украинските сурогатни майки към този момент имат свои деца, само че ги отглеждат като самотни майки. Голяма част от украинките, прибегнали до тази услуга, имат проблеми със фамилията, самите те са изоставени от съпрузите си, или половинките им са с разнообразни зависимости.

Украйна не позволява сурогатно майчинство за еднополови двойки или такива, които желаят да избират пола на детето си. В страната има 14 компании, които оферират сурогатно майчинство и бизнесът до момента се развиваше добре.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР