Най-малко 200 000 работни места са застрашени в Москва заради

...
Най-малко 200 000 работни места са застрашени в Москва заради
Коментари Харесай

Без чуждите компании над 200 000 московчани може да загубят работата си, ще метат паркове |

Най-малко 200 000 работни места са застрашени в Москва поради изтеглянето или прекъсването на активността на задгранични компании след съветското настъпление в Украйна, съобщи кметът на съветската столица Сергей Собянин , представен от Франс прес, Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В известие в блога си Собянин показва, че предходната седмица е признат проект на стойност 3,6 милиарда рубли (около 38 милиона евро по настоящия курс) в помощ на московчаните, които има заплаха да изгубят работата си.

Кметът твърди, че градските власти ще оказват помощ за включването на тези чиновници в образуване на публични работи - да вземем за пример в парковете.

" Програмата се отнася най-много за чиновниците на задгранични компании, които краткотрайно са прекъснали дейностите си в Русия или са решили да изоставен страната. По наши калкулации има заплаха към 200 000 души да изгубят работата си ", акцентира кметът.

Кметството ще предложи " краткотрайна претовареност " на чиновниците на задгранични компании, оповестени в техническа безработица, което да им разреши да получават спомагателни приходи от активност в " ръководство на архивите или ремонт на съоръжение " в общината. Предвидени са и дотации в помощ на професионалната преквалификация.

По думите на Собянин финансовите помощи за семействата се отпускат по силата на президентски декрет. Предвидени са и ограничения за улеснение на заемите на дребните и междинни предприятия (МСП).

Московското кметство оповестява, без да прецизира съответна дата, че е построило три завода за лекарства, с цел да се компенсира прекъсването на вноса на фармацевтични артикули, от които руснаците са мощно подвластни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР