Най-малко 20 души бяха убити, а 79 ранени при взрив

...
Най-малко 20 души бяха убити, а 79 ранени при взрив
Коментари Харесай

Поне 20 убити и 79 ранени при експлозия в Ливан

Най-малко 20 души бяха убити, а 79 ранени при гърмеж на контейнер с гориво в северния регион на Ливан Аккар, заяви Червеният кръст в Туитър. Причината за детонацията към момента не е ясна.

Съобщава се, че случаят е станал, когато ливанската войска е иззела незаконен контейнер за предпазване на гориво в  село Ал-Тлейл и е почнала да раздава бензин на хората, живеещи там. Около 200 души са били покрай мястото на случая. Очевидци оповестяват за локалната телевизия Al-Jadeed, че повода за детонацията е човек, който е употребявал запалка покрай резервоара.

По-голямата част от ранените са в тежко положение, предадоха от локалната болница ``Ал-Салам``, като оповестиха, че нямат опция да одобряват всички ранени, защото нямат нужното ободрудване, с цел да лекуват съществени изгаряния.

В събота Ливанската войска съобщи, че е конфискувала хиляди литри бензин и дизел, складирани незаконно из цялата страна, а през последната седмица се следят голям брой произшествия с похищение на танкери.

Експлозията в Аккар идва по-малко от две седмици откакто Ливан означи първата годишнина от гърмежа на пристанището в Бейрут предишното лято, при който починаха над 200 души.  Взривът на 4 август 2020 година бе породен от стотици тонове погрешно съхраняван амониев нитрат. Впоследствие стана ясно, че чиновниците са знаели за взривното вещество, съхранявано там от години. Дни след злополуката в Бейрут избухнаха и цивилен митинги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР