Най-малко 182 случая за незаконно извличане на яйцеклетки от жени

...
Най-малко 182 случая за незаконно извличане на яйцеклетки от жени
Коментари Харесай

Трафик на бебета: Осем души са арестувани на остров Крит

Най-малко 182 случая за нелегално добиване на яйцеклетки от дами и сурогатно майчинство, както и над 400 случая на подправено инвитро оплождане (IVF) са открити в клиника за плодовитост на остров Крит. Това оповестява уеб страницата еkathimerini.com.

По данни на следствието схемата е работила от декември 2022 година Полицията е арестува осем души, които са правили „ трафик на хора за противозаконни осиновявания на бебета, както и машинация на пациенти посредством подправено IVF лекуване “.

9 година разделят Александра Петрова и брачна половинка ѝ от първия опит инвитро до раждането на Алис

Съобщава се също по този начин, че незаконната група е разрушена от Главната районна полицейска дирекция на отдела за проведена престъпност на Крит.

Според гръцката полиция групата е експлоатирала дами, които са били в уязвимо състояние. Арестуваните са ги употребявали като донори на яйцеклетки и като сурогатни майки. Освен това те са мамили пациентите си посредством фиктивни прехвърляния на ембриони и са посредничили при противозаконни осиновявания.

СЗО приканва за по-добър достъп до грижи за раждаемостта по целия свят

Печалбата единствено по стратегия за сурогатство варира от 70 000 до 100 000 евро, като от време на време стига и до 120 000 евро, оповестяват още гръцките медии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР