Най-малко 16 души, включително полицай, загинаха в резултат на стрелба

...
Най-малко 16 души, включително полицай, загинаха в резултат на стрелба
Коментари Харесай

Стрелба в Канада, най-малко 16 са убити


Най-малко 16 души, в това число служител на реда, починаха вследствие на пукотевица в канадската провинция Нова Скотия, оповестява CTV News, базирайки се на полицейския комисар Бренда Лъки, съобщи БГНЕС.

Преди това полицията заяви, че повече от 10 души са убити при пукотевица в разнообразни градчета в Нова Скотия. Комисар Лъки удостовери пред телевизионния канал, че органите на реда не считат, че стрелбата е акт на тероризъм, а претекстовете на стрелеца, който е носел част от полицейска униформа се обясняват. Името му е Габриел Уъртман, на 51 години. Полицаите са го преследвали към 12 часа, а интервенцията е завършила в неделя сутринта наоколо до град Халифакс. Първоначално полицията заяви, че обвиненият е арестуван, само че по-късно чиновниците на реда показаха, че стрелецът е мъртъв.

Серията от убийства е почнала в градчето Портапик, ситуирано на стотина километра от Халифакс. Това е най-тежкото всеобщо ликвидиране в Канада от декември 1989 година, когато въоръжен мъж умъртви 14 дами в Монреал, отбелязва Агенция Франс Прес.
На конференция в Отава министър председателят Джъстин Трюдо изрече съболезнованията си на роднините и околните на жертвите.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР