Най-малко 15 души загинаха, след като претоварен с пътници ферибот

...
Най-малко 15 души загинаха, след като претоварен с пътници ферибот
Коментари Харесай

Претоварен с пътници ферибот потъна край индонезийския остров Сулавеси, най-малко 15 загинали

Най-малко 15 души починаха, откакто претрупан с пасажери ферибот потъна край индонезийския остров Сулавеси, предава ДПА, базирайки се на известие на локалните управляващи.

Още 19 души към момента са в неопределеност и избавителните интервенции не престават.

На плавателния съд са пътували общо 40 души, които чествали годишнина на родния си град, когато фериботът се обърнал към среднощ локално време.

At least 15 killed, 19 missing in ferry sinking in Indonesia

Шестима души са избавени и откарани в локален медицински пункт за обзор и лекуване. Телата на 15-те открити до този миг жертви са предадени на фамилиите им, се споделя в изказване на избавителната работа.

Две избавителни и три гумени лодки, както и водолазно съоръжение и подводна камера са били изпратени за търсене на останалите пасажери, осведоми Българска телеграфна агенция.

Разследва се повода за случая. Според спасителите времето е било ясно, а вълнението - умерено.

Фериботът е бил част от празненствата по случай годишнината на Бутон Тенга, населено място в югоизточната част на остров Сулавеси.

Of 40 passengers on board, 19 were still missing, while six survived, Indonesia`s search and rescue agency says.

Инцидентите с фериботи са постоянно срещани в Индонезия, архипелаг от повече от 17 000 острова, където доста хора разчитат на лодки за превоз. Лошите ограничения за сигурност и претоварването на плавателните съдове постоянно способстват за такива произшествия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР